Med oss på Arendal Antivirus har vi et knippe utvalgte artister fra Arendalsregionen som har utmerket seg på forskjellige nivåer. På denne siden kan du lese litt om hver og enkelt av artistene/bandene, samt finne lenker til deres sider på sosiale medier og Spotify, blant annet! ❤️🙏

Underwing er en intens blanding av groovy rytmer, melankolsk stemning, hardtslående hooks og den dominerende vokalen til Enyeto Kotori. Gjennom inspirasjon fra sjangre som prog, stoner og grunge har bandet utviklet et eget, unikt musikalsk uttrykk. Kort fortalt: hvis Black Sabbath og Alice in Chains hadde fått et barn som ble adoptert av Tool, som tilfeldigvis var naboer med Soundgarden og Motorpsycho ville resultatet blitt Underwing.

I løpet av de tre siste årene har bandet spilt over 100 konserter rundt omkring i Norge, noe som har bidratt til å gjøre liveopptredenene deres til det eksplosive, energiske maskineriet det er i dag.

Underwing har også brukt mye tid i studio, og 1. juni 2019 slapp bandet sin andre EP, «Spirals». Utgivelsen var både digital og med et begrenset opplag på vinyl, på deres eget plateselskap Pinecone Records. Det nye materialet er mer ambisiøst og selvsikkert enn deres debut-EP «Kaela Upsweep» fra 2017, og ble mottatt med gode kritikker av både nasjonal og internasjonal presse.

Underwing er for tiden i studio og skriver materiale til sitt debut-album «The Initiation».

BLEAKWATER

 Bleakwater er et totalt utrendig classic rock band fra Arendal. De har ingen interesse av hva som er populært, in, hot eller godtatt. De gjør ikke kompromisser. Dette er god, gammel classic rock. Ikke ulikt den man finner om man går godt tilbake i tid. Da håret var lengre, buksene trangere, blomstene vakrere og folk faktisk mente noe. Og en Gibson Les Paul og en Marshall var alle gutters store drøm. 

Selv om det er classic rock av det hardere slaget som presenteres av kvintetten, er det ikke bare høyt og rauncy. Det finnes også de roligere stundene. Der man får følelsen av at det ligger noe mer bak det hele.

Bleakwater er sentrert rundt låtene til multi-instrumentalist Morten W. Jørgensen. Opprinnelig trommeslager i flere arendalsband, men senere gitarist og låtskriver. Bandet debuterte på Munkehaugen Scene 15.11.2016. De trakk fullt hus, uten å ha spilt en eneste konsert på forhånd. Bandet har senere gjort flere profilerte jobber som oppvarmere for band som The Dogs og Backstreet Girls.

Bleakwater består i dag av Thomas A. Bie, vokal. Morten W. Jørgensen, gitar. Torbjørn S. Myhren, bass og Stephan Smith Gunvaldsen, trommer.

CAMP ABBY

Camp’n så lys i 2003 og har siden dukket opp her og der med ujevne mellomrom. En gjeng småbarnsfedre har etterhvert begynt å nå middagshøyden. Med andre ord den beste alderen for punkrock, øl og fjas. Ispedd litt stemningsstabiliserende substitutter for at verden skal bli et bedre sted for alle. Vi vet fortsatt ikke hva som skjedde med tida, men den skulle komme og aldri gå. Den gikk. 

I begynnelsen gikk det på engelsk, men siste skive ble det overgang til norsk. Endelig forsto vi hva tekstene handlet om. Skiva ble produsert av Tommy Manboy fra Turbonegro, Slekta og Norges feteste punkrock band gjennom tidene, Silver. Kreasjonen vår fikk navnet «I morra er i dag gammalt nytt» og vi mener det er årets album men bare en altfor godt bevart hemmelighet. 

De som utgjør Camp’n i dag er Jonn Robert Trøite, Hans Petter Klemmetsen, Thorbjørn Knutsen, Nils Erik Goderstad og Tor Kristian Berge. 

Se opp, for vi kommer også alltid tilbake. 

VORBID

Vorbid. Et band som kombinerer kompromissløs, rask metal med prog-rockens mange tids signaturer og kaotiske, men likevel melodiske komposisjoner. Kvartetten består av Michael Eriksen Briggs (rytmegitar / vokal), Jonas Tellefsen (bass), Daniel Emanuelsen (hovedgitar) og Marcus Gullovsen (trommer).

Bosatt i Arendal, Norge, utviklet bandet seg raskt fra å være et etter-skoleprosjekt til å bli et av de viktigste regionale bandene i den progressive metalgenren. Med Michaels tette, riffe forfatterskap, Daniels tankevekkende tekster og intrikate soloverk, Jonas buldrende rytme og Marcus’ feilfrie groove, slutter gruppen aldri å forbløffe.

EDEN ROOT

EDEN ROOT er en fetterduo fra Arendal bestående av Tomas Fianbakken og Frode Moltemyr. De er kjent for å ta lange pauser mellom prosjektene for å bevare familiefreden. Deres første utgivelse “There´s been a change” kom ut i 2005. Neste produksjon “Eden Root” kom ut 11 år senere. Følger de trenden bør det komme ut et nytt album i 2027. 

VANVIDD

Vanvidd spiller en blanding av nittitallets kompromissløse svartmetall med tradisjonell folkemusikk hvor folketonene møter kalde og mørke riff. Bandet har tematisk fokus på nasjonalromantikkens eventyrfortelling og folketro. Tidligere har Vanvidd spilt support for Enslaved, gjestet hovedscenen på Midgardsblot i 2018 og spilt support for Trollfest i 2019. Vanvidd er for øyeblikket i arbeid med sin andre fullengder Under en Morken Rot. Under en Morken Rot er Vanvidds største satsing til nå, hvor norsk folkemusikk, urmusikk, blackmetal, melodisk death metal og prog blandes med tekster basert på både sagalitteratur, og samtidspoesi.

FROM BELOW

From Below er et Deathmetal-band fra Arendal/Grimstad med medlemmer fra Ancestral Legacy, Timeworn og You Suffer. 

De gav ut to EP’er, “I ARISE” i 2014 og “UNDYING” I 2017, som høstet gode kritikker og fikk spilletid på Nrk Urørt og Pyro. Bandet kom til finalen i Wacken Metal Battle og spilte en rekke konserter i det ganske land før de la prosjektet på is i Oktober 2017.

Medlemmer:

Sune Berthelsen – Vokal

Nils Thomas Haugen – Bass

Morten Lona Nordlie – Gitar

Jon Rune Førland – Gitar

Christoffer Midsveen Vigre – Trommer

REBEKKA LUNDSTRØM

Singer/songwriter Rebekka Lundstrøm er født og oppvokst i Arendal. Etter et lengre opphold i utlandet, returnerte hun til sin hjemby og dens yrende musikkmiljø i 2014. Tre år senere debuterte hun som låtskriver. I mars 2020 slapp hun sitt debutalbum «Carousel» som høstet strålende omtaler i både norske og amerikanske medier. Rebekka skriver tekster om tanker, følelser og opplevelser gjennom et liv hun beskriver som en eviggående karusell. Musikken hennes har klare referanser til country og folk og midt i melankolien finnes det også håp. 

VÉIR

VÉIR er et nytt progmetal / rockeband, dannet i 2020 av Tor Erik Myhre og Frode Moltemyr. De er i skrivefasen hvor flere nye sanger er på gang og det er planer om i alt to – tre singler i løpet av 2020. Deres debutsingle «Confess (Father Almighty)», så dagens lys 31 januar 2020. Tekst og musikk: Arne Birketveit og Frode Moltemyr. Neste singel (A Mustard Seed of Faith) kommer ut 24 april i år (2020)!

Tor Erik Myhre (født 1969) er en semi-profesjonell musiker, gitarist, sanger og låtskriver mest kjent for sitt bidrag som gitarist i bandet JORN fra 2008 til 2011. Han spiller på noen av deres album som DIO, Live in black og 50 Years On Earth. I tillegg til sin musikalske karriere  jobber Tor Erik som IT konsulent, frilans journalist og frivillig pastor.

LADNERA

Ladnera er en gjeng kreative sjeler fra Arendal som har slått hodene sammen for å sammen jobbe effektivt og selvstendig. Mediekollektovet Ladnera består av tre fotografer, en filmskaper, en produsent og tre musikere. Med røtter i fra Arendal jobber de for å sammen overta Norge og bringe gode vibber til folket.

PAY-PER-FROG

Pay-per-frog startet som et studioprosjekt med Thomas Wang fra Arendal og Arne Kjelsrud Mathisen (Heroes & Zeros) fra Lillesand, men utviklet seg til å bli et fulltallig liveband med Robin Sohrabi-Shiraz, Øystein Bendos Aune og Sigurd Thomassen, etter utgivelsen «Solid Air/Stillicides» i 2012. Musikken er sentrert rundt improvisasjon og utforskning i områdene mellom jazz, ambient, elektronika, postrock. 

I strålende sol og varme fremførte Pay-per-frog en konsertperformance på Knubben i Galtesund under Canal Street 2011.

JANGO & SIMEN STEINKLEV

Jango, eller Faraja som han egentlig heter har alltid likt å drive med musikk, men det var ikke før han møtte de andre medlemmene av det som kom til å bli Ladnera, at han valgte å satse for fullt, nå jobber han iherdig for å slå igjennom i musikknorge. Simen Steinklev er et nytt og fresht ansikt fra mediekollektivet Ladnera. Med låter som «Enda Flere Zider», «La det bli lys» og sitt nyeste samarbeidsprosjekt med Jango – «Dårlig tid», begynner katalogen også å komme seg. Artisten fra Arendal lager lyrisk og allsidig rap som skiller seg fra mye av det man ellers finner i den norske hip hop-scenen. Med inspirasjoner som Mac Miller og Lars Vaular lager han en deilig blanding av hard rap og myke refrenger. Det ryktes om at et nytt prosjekt er på vei, og at Simen Steinklev vil bli vanskelig å overse i tiden fremover!

RANGERS

Bandet har spilt sammen i en årrekke og kaller stilen sin rå, ærlig, melodiøs og publikumsvennlig. . – Liker du god gammal rock med innslag av både punk, country og Americana, da liker du Rangers! 

Rangers består av: 

Fred Audun Ellefsen: Bass/Vokal 

Tore knutsen: Gitar/Vokal 

Nils Erik Goderstad: Gitar/vokal

Rune Eilertsen: Trommer

TOMAS F BAND

Bandet beskrives som energisk og sjelfullt, med forgreninger dypt ned i både rockens og bluesens røtter. Tomas F spiller så svetten spruter mens gitaren hans formidler hjerteråe toner i blått og til tider sort. Live spiller Tomas F Band coverlåter av kjente artister som bla. Ray Charles, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan og Gary Clark jr. med en miks av deres egne låter som alle har røtter i bluesen. Rockeshow for barn var et av stunta bandet gjorde sist sommer på Canal Street i Arendal. Tomas F spilte med tennene, på gulvet, bak nakken og var i storform når han spilte for barna. I storform er Tomas F og hans band også på clubber hvor de spiller som om det var det siste de gjorde på denne jord.

MORTEN W. JØRGENSEN (BLEAKWATER)

Morten W. Jørgensen er mannen bak Arendalsbandet Bleakwater. Men det hender han lager ting som ikke skal spilles høyt også. “Baggot Street” er skrevet og fremført av Jørgensen selv. Han har med seg bassist Michael Olsen og trommeslager Frej Kirchert.

YTO SOLREISER

YTO Solreiser var et utforskende bandprosjekt med utgangspunkt i deathmetal som gradvis forsvant inn i jazzens forlokkende og syndefulle verden. I 2009 ga de ut et album og turnerte med et liveshow som best kan karakteriseres som en reise gjennom langstrakte repetative syrelandskap via vulgære oaser av støy, bossanova, grunge og deathmetal. 

Stev (demo) er første innspilte versjon av en improvisasjon over gammelt norsk folkestev, spilt inn i et sammenhengende take av Thomas Wang og Karl Magnus Bjorøy i 2008. Popmusikkens vugge, det er trollmannens hytte i Afrika.

YOU SUFFER

Deathmetal fra Arendal/Kristiansand med medlemmer fra Blood Red Throne, The Dark Nebula og From Below. You Suffer gav i August 2019 ut 

deres første EP som har høstet gode kritikker. Evig Lyttar beskriver musikken deres som: “Full smekk og bånn spiker beint i betongveggen utan omsyn for noko anna enn så skapa feit, feit musikk,

og dei lukkast i aller høgste grad. EP’en er ein demonstrasjon av saumlause skift mellom norsk og engelsk vokal,

tydeleg og forståeleg stemmeføring, riff- og solomateriale av høg kvalitet kokt inn i eit massivt og balansert lydbilete. Imponerande.”

Bandet har fått spilletid på radio (henholdsvis Radio Revolt) samt omtale i Sceam Magazine (241) og Heavymetal.no.

MOLTEMYR

Frode Moltemyr (født 1972) er en profesjonell musiker, sanger, låtskriver og produsent med 25 år lang karriere som reisende musikant. Han har spilt mer enn 4000 konserter på forskjellige instutisjoner og han har turnert i Sverige og Norge med kristenartistene Jard og Kjell Samuelson fra «Samuelsons». Han har flere utgivelser bak seg, bla. albummet “Travelogue” fra 2018 som ligger under navnet Moltemyr på Spotify og de fleste strømmetjenester. 

BLACK BLOOD WORLD

Black Blood World var et band fra Arendal som tilbrakte mesteparten av sin levetid fra 2006 i svette kjellere og fullstappede varebiler rundt omkring i Nord-Europa, hvor de spilte for dumpstret mat, billig øl og svette pønkeklemmer. 

Websters leksikon beskriver sounden deres som en smeltedigel av hardcore punk, thrash metal og lyden av to hannkatter i en ølboks som ruller ned en trapp. 

Med et brennende politisk og nerdete budskap fikk bandet mange venner langs veien før det hele kom til en slutt i 2010, da en rekke uforutsette hendelsertvingte bandet “off the grid”. I 2019 bestemte bandet seg for å åpne safen og gjøre deres innspillinger, blandt annet fra deres spilt med Eskatol i 2008, tilgjengelig for de likegyldige massene.   

Medlemmer:

Jarle – Trommer

Brutus – Bass

Markus – Gitar

Morten – Gitar og vokal

Ivel – Vokal

Kim – Logistikk/HMS

M.I.A

Mikal: Bass

Sean: Gitar

Børre: Gitar

The Bison: Vokal

SOLREISER

Solreiser er soloprosjekt av Thomas Wang med fokus på mørk og speisa elektronika. Her blandes 80 tallets synther med sløy og suggerende trommeprogrammering.

ROCKEBANDET ÆNDAL

Rockebandet Ændal er folkevalgte ambadassadører for Arendal Kommune og leverer tung, ja jævlig tung sosialrealsatirisk og lokalpatriotisk tungrock. 

Melodiene og poesien presenterer på humoristisk vis kjente og kjære fenomener fra den skjønne sørlandske skjærgård og småbyens fargerike fauna. Viktige temaer tas opp og drøftes, slik som religion, mattradisjoner, lokalpolitikk, mobilitet og gjentagende nattlige disputter. 

Alt akkompagnert av blytunge gitarriff og sylskarpe trommer som trøkker i basskassa. 

Anwar Bitàr – Rytmisk sjef og medieansvarlig

Eirik Bengtson – Sakfører og vokalt ansvar

Thomas Wang – Rådgivende gitarist og riffansvarlig

Håvard Gjerde – Melodiansvarlig og basskassesjef

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *